Gezamenlijk naar Heerle

Vrijdag 19 september 2014 -

Vandaag beginnen 47 studenten Groen, Grond & Infra van Edudelta College en Prinsentuin College hun schooljaar op de nieuwe Locatie in Heerle, Boerenweg 2b. De studenten die we voor aanvang van het introductieprogramma spreken staan in twee groepen. De ene groep bestaat uit studenten van het Prinsentuin College en de andere uit die van Edudelta College. Ze komen onder andere uit Made, St. Philipsland, Poortvliet en Zeeuws Vlaanderen. De ene student is nu langer onderweg van thuis naar school en de ander juist korter. Het maakt ze allemaal niet zoveel uit. “We kregen een brief dat we hier moesten wezen, dus dan komen we hier naar toe”, legt een student nuchter uit. Marnex de Bat uit Zeeuws Vlaanderen: “Naar Edudelta in Goes was ik een klein half uur onderweg, nu ruim een uur, maar dat maakt me voor die ene dag per week niets uit.”

Voor Tim Hoendervangers is het zijn allereerste dag op het mbo. “Ik heb bijna vier maanden vakantie gehad en ben blij dat ik nu eindelijk kan beginnen. Wat we gaan doen? Ik heb geen idee. Dat zullen we zo wel zien.” Ook bij hem spat de nuchterheid er dus vanaf.

Om negen uur heet Bert Bakker, teamleider Edudelta, alle studenten welkom en legt ze uit waarom Edudelta en het Prinsentuin College hebben gekozen voor een gezamenlijke samenwerking. Waarom dit is kun je lezen in dit persbericht.